Sunday, September 4

usaha keras belek buku!

salam.

sebuah kesah bermula di kala semua rakyat masih leka dengan mimpi. hingga hanya menanti teman yang sudah terjaga mengejutkan diri yang masih berselimutkan mimpi di siang hari. 

***************************
hari ni travel banyak gak. mula-mula pergi rumah tu. pastu pergi rumah ni. pastu singgah rumah tu kejap. on the way balik rumah lain plak. hurm. banyak kan?

masa di rumah makcik A. terbaca satu buku. tak ingat la tajuk hape. kalau x silap. mustika. eh? ke... xpelah. lebih kurang je. nama x penting. maksudnya tu yang kena tengok. belek punye belek. macam pernah baca edisi ni. hurmm. sah. pernah baca.

takpelah. orang tetua tengah borak2 sakan x hingat. maklumla lame x jumpa. kot. raya2 ni la nak borak2. belek2 lagi.

'aku dah mati!' uish. seram tajuknyer. terpikir gak. kalau dah mati. camne boleh cakap. xpelah. bace la dulu. owhh. nazak. media2. pandai betul guna ayat. x sedap duduk. bangun sikit sambil tarik betulkan baju dan seluar. duduk balik. sambung baca artikel. 

orang yang hampir mati (OYHM) tu kata dia dah mati. masa OYHM 2 kata dia nazak. dia takut sangat. kalau Tuhan bagik dia nyawa lain kat tubuh orang lain pon dia rela. kira nekad la tu. menyesal x hengat. tak bersedia nak mati katanya. seram jugak. hurmm. tapi. takpelah. nasib baik umur panjang. hidup lagi brader 2. alhamdulillah la. sempat gak bertaubat.

letak buku m*stika kat bawah meja balik. betulkan duduk sekali lagi. mula merenung. katakan la. Tuhan nak ambik nyawa Che Cardio ari ni. dah ready ke? selalu tengok orang tetua lepak2 kat hospital. kata orang xlama la tu. anak2 cucu2 cicit2 dah mula datang salam minta maaf. mak sedara ngan pak sedara pon tumpang sekaki. gaya macam dah ready.

hurm. pikir2 balik. Che Cardio x ready lagi la. tapi jap. kalau la. kalau. malaikat Izrail cabut gak nyawa ari ni. boleh ke jawab,"tunggu la kejap. Che Cardio muda lagi. belum jadik dokter pon. mai la lain kali. tak sempat ready ni". agak2 malaikatul maut layan ke.

banyak lagi tak ready ni. amalan entah ke mana. hutang-hutang koop masih berselerakan. tiap kali tabung sedekah lalu depan mata. nak bagik pahala free pon. kadang2 pura2 kering poket. air mata bercucuran. dosa2 melimpah ruah tak taubat lagi. mengutuk + mngata si X dan si Z itu hari pon x mintak maaf lagi. tanggungjawab dunia x setel lagi. habis cemana nak jawab depan Tuhan. adeih~ 

taktau la. Che Cardio pikir banyak kali pon rasa macam. Serious~ x ready lagi nak mati! terpikir gak. habis bila nak ready? hurmm... x reti nak jawab la. tanya reader la. 

cemana? dah ready nak jumpa Tuhan?

*********************  
-che cardio-

5 comments:

.nana. said...

no i dont. it's definitely youuuuuuu! please laa. i know it's you.

cardio_72 said...

err.. me? who?
(i'm starting to feel a lil bit cuak here)^_^'

.nana. said...

yes it is! too important. muehehe. eh btw i mmg dah imagine you yg blahblahblah dlm blog ni. okayyy? hee.

cardio_72 said...

if it will please u, then juz go on. (0_o')

.nana. said...

heeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D